Mérő László lett a Winsdom Zrt. kutatási igazgatója

forrás Prim Online, 2006. március 31. 12:37
A Winsdom Tanácsadó és Kutató Zrt. új vezetővel erősítette csapatát; a kutatási igazgatói posztot Mérő László tölti be.
Dr. Mérő László feladata a Winsdom szakértői tevékenységeinek hátterében álló tudományos kutatási munkálatok irányítása, illetve a cég stratégiai irányainak meghatározásában való közreműködés. Ebben a minőségében elnöki tanácsadói szerepet is betölt a vállalatnál.

A szakember tudományos kutatói és egyetemi oktatói múlttal és gazdasági, céges tapasztalatokkal egyaránt rendelkezik. Jelenleg is az ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoportjának professzora. Eredetileg matematikus, majd a műszaki tudományok kandidátusa. Oktatott tárgyai többek között: emberi gondolkodás és döntés, gazdaságpszichológia, játékelmélet. A szélesebb közönség számára írt könyvei eddig összesen hét nyelven jelentek meg, a Mindenki másképp egyforma című könyve elnyerte "Az év tudományos könyve Németországban 1999-ben" egyik díjat. A gazdasági evolúcióról és gazdaságpszichológiáról írt könyve, Az élő pénz címen jelent meg 2004-ben.

A gazdasági életben a mostani, kutatási igazgatói pozíciót megelőzően a Phone2Play Számítástechnikai Fejlesztő Rt. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. A cég társ-alapítójaként részt vett 11 mobil telefonos játék kifejlesztésében. Korábban az Androsoft Szoftverfejlesztő Rt. ügyvezető igazgatójaként a Rubik’s Game című játék CD kifejlesztésében tevékenykedett. Ezt megelőzően pedig az Intellrobot Számítástechnikai Kft. ügyvezetőjeként a Vérmérleg hardver-szoftver, illetve hét számítógépes játék kifejlesztését irányította.