Az SAP a Virsa felvásárlásával erősíti pozícióját a megfelelési megoldások piacán

forrás Prim Online, 2006. április 5. 17:47
Felismerve, milyen fontos szerepet játszanak a vállalatirányítási megoldások a megfelelés és a kockázatkezelés sokasodó kihívásainak teljesítésében, az SAP bejelentette a vállalatközi megfelelési megoldások piacán vezető pozícióval rendelkező Virsa Systems, korábban magántulajdonban lévő cég felvásárlását.
Az akvizícióval megszerzett, heterogén IT-környezetekben is működőképes, fejlett megfelelési megoldások mérséklik a kockázatot és a költségeket, és szorosabb ellenőrzést tesznek lehetővé az üzleti működés felett – ezzel még vonzóbbá teszik az SAP megoldásokat a leendő ügyfelek szemében. A bejelentésre a Virsa „Simplify” címmel megrendezett 2006-os ügyfélkonferenciáján, a Nevada állambeli Las Vegasban került sor.

Az 1996-ban alapított Virsa 300-nál is több nagyvállalati ügyféllel rendelkezik a fontosabb vertikális piaci szegmensekben. Közülük sokan a Global 1000 listán is szerepelnek. Az SAP elmondása szerint a Virsa felvásárlása része annak a stratégiának, amelynek értelmében a vállalat – sikeres organikus növekedését fenntartva – hiánypótló akvizíciókkal szélesíti tovább kínálatát, és teszi elérhetővé az ügyfelek szükségleteit kielégítő speciális technológiákat és képességeket az egyes ágazatokban illetve ágazatközi felhasználási területeken. A kizárólag készpénzből végrehajtott tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.