500 euró fölött lesz a Sony PS3

Milkovits Gábor, 2006. április 6. 08:08
George Fornay, a Sony Computer Entertainment franciaországi elnöke az Europe 1 rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a Sony PlayStation 3 játékkonzol ára Európában „500 euró körül, a 499-599 eurós közötti sávban lesz.”
Mindez megerősíteni látszik azt a korábbi feltételezést, hogy a számos technológiai újítást felvonultató készülék elődeinél és versenytársainál is jóval drágább lesz. Egyelőre ez a legpontosabb nyilvános bejelentés egy Sony-illetékes részéről a PS3 várható árával kapcsolatban, habár Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment részleg vezetője már korábban is említette, hogy a játékkonzol relatíve „drága” lesz. A francia tisztségviselő által adott interjúban elhangzottakat ugyanakkor egyelőre nem erősítették meg hivatalos közlemény formájában.

Ugyanebben az ominózus interjúban Fornay megerősítette a PlayStation 3 európai (és globális) startjának novemberi időpontját, illetve azokat a korábbi feltételezéseket is, amelyek szerint a halasztás a kéklézeres Bluray DVD formátum másolásvédelmében, az utolsó pillanatban végrehajtott változtatások miatt következett be.