A Microsoft megveszi a híres Lionhead játékstúdiót

Milkovits Gábor, 2006. április 6. 21:26
A Microsoft bejelentette, hogy a cég, pontosabban annak videojáték-részlege megvette az egyik legismertebb brit videojáték-stúdiót, a Lionhead-et, amelynek leghíresebb fejlesztője Peter Molyneux.
A Lionhead, illetve Molyneux az úgynevezett „isten-játék” műfaj megalkotásáról híresek, amelyben a játékos teljhatalommal rendelkezik egy virtuális világ fölött. Ilyen például a „Black & White”, vagy a legutóbb kiadott „Fable” nevű játékszoftver. A felvásárlás üzleti részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, az azonban egyértelmű, hogy Molyneux és csapata ezentúl kizárólag a Windows PC-k és az Xbox (360) játékkonzolok számára fejleszt majd játékokat.

A videojáték-iparban érdekelt szereplők gyakran folyamodnak a hasonló felvásárlásokhoz, mivel általuk nemcsak tehetséges szakembereket nyernek, hanem egyúttal lefaraghatják a független fejlesztőcégek számára fizetendő jog- és egyéb díjakat. A Microsoft korábban olyan cégeket vett már meg, mint a „Halo” játékot megalkotó Bungie Studios, vagy a több korábbi Nintendo szoftvert jegyző Rare Ltd.