Nem fogy az Xbox Japánban

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 7. 19:54
"Ez nem volt egy jó kezdet"- nyilatkozta Yasuyuki Saito, a Microsoft japán szóvivője az Xbox szigetországban való értékesítési adataira vonatkozólag az amerikai BusinessWeek gazdasági magazinnak.
A redmondi vállalatnak az új játékgépe tavaly év végi debütálása óta ugyanis Japánban összesen 123.000 darab konzolt sikerült értékesítenie, amelyből 62.000-et a bemutatást követő pár nap alatt adtak el a forgalmazók. Szakértők szerint a gyenge érdeklődés oka egyrészt az lehet, hogy a készülék nem elég esztétikus kivitelezésű, másrészt pedig a játékfejlesztő cégek nem dobnak piacra elegendő Xbox-kompatibilis játékot.

Azonban nem csak az ázsiai országban van gyenge keletje a masinának, sem az Egyesült Államokban sem pedig Európában nem váltja be az Xbox 360-as a hozzá fűzött reményeket. A Microsoft eredetileg játékkonzolja piacra dobásától számolt három hónapon belül 3 millió darabot szeretett volna értékesíteni, később azonban már nem hangoztatták ebbéli tervüket, látván a kezdeti eladási mutatókat. A redmondi konszern viszont még mindig bízik abban, hogy a konkurens PlayStation 3 késése jelentős piaci előnyhöz juttathatja őket. A Microsoft ezért most több tucat új játék forgalomba hozatalára készül Japánban, hogy ezáltal is ösztönözze a távol-keleti felhasználókat az Xbox-vásárlásra.