Új kihívások előtt a dinamikusan fejlődő S&T

Kovács Attila, 2006. április 11. 14:40
Az S&T Magyarorstág múlt évi eredményeit összegezte, illetve a 2006-os terveket ismertette a cég mai sajtótájékoztatóján Simon István ügyvezető igazgató és Bitter Tibor SSA üzletágvezető. Amíg a hálózati, IT-biztonsági, tároló és ERP megoldásokat szállító cég 2005-ös több mint 40%-os árbevétel-növekedését (2,5 milliárd forint) főleg a sikeres Cisco alapú infrastruktúra szállítások következtében érte el, addig idén a tervezett 2,9 milliárd forintos árbevételéhez mintegy 10%-ban (2007. végére 20%-ban) már az SSA Global és Cognos alapú üzleti, vállalatirányítási szoftvermegoldások is hozzájárulhatnak.
Bitter Tibor szerint a múlt évi új üzletág indítását követően idén hozhat látványos eredményeket ez az alkalmazás-közeli tevékenység. Az SSA Global SSA ERP LN 6.1 termékének a lokalizálása megtörtént, az első S&T általi bevezetés május hónap folyamán várható. A kilenc hazai Baan IV alkalmazó szakmai támogatását is az S&T végzi, amely 2006-ban további SSA ERP LN és SSA Baan IV eladásokat remél. A Cognos vállalati teljesítmény-kezelési megoldása illeszkedik a vállalatirányítási projektekhez, de az üzletágvezető úgy értékeli, hogy stand-alone megoldásként is számítanak a kanadai üzleti intelligencia csomag hazai értékesítésére. Szintén újdonság a cégnél a szállítói lánc menedzsmentjének támogatását elősegítő SSA szoftver alapú megoldások (RoutePro, TransPro, WMS4000) raktárkezelők, logisztikai szolgáltatók és szállítmányozók körében való propagálása.

Az S&T elsősorban nagyvállalatok és bankok részére végez magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat. Néhány ügyfél: Mol, T-Mobile, CitiBank. A cég idén a legdinamikusabb fejlődést a heterogén hálózati rendszerek biztonsági eseményeinek elemzését és kezelését, valamint a szabályozási követelményeknek való megfelelést támogató megoldások terén várja.