A General Electric eredményjavulást jelentett

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 14. 11:41
Az amerikai General Electric (GE) konszern csütörtökön közölte, hogy első negyedévi adózott eredménye 4,31 milliárd dollár lett az egy évvel korábbi 3,97 milliárd dollár után, árbevétele pedig ezalatt mintegy 10 százalékkal 37,82 milliárd dollárra nőtt.
Bejelentette idei részvényarányos eredményvárakozását is, amely nagyjából megfelelt az elemzők jóslatainak.

Az elektronikai óriáskonszern januárban 5,77 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a tavalyi negyedik negyedévről, amit 50 millióval nagyobb az egy évvel előbbinél. Ugyanakkor közölte, hogy leválása a Swiss Re biztosítási vállalkozásból 2,9 milliárd dolláros rendkívüli tételt jelentett, ezzel számolva az eredmény az egy évvel korábbihoz képest 46 százalékos romlást jelez.

Ettől eltekintve akkor a vállalatcsoport mind a hat nagy részlegénél eredmény- (és eredményesség)javulást jelentett. Az idei évre részvényenkénti eredményében 13-17 százalék közötti növekedésre számít, valamivel jobbat, mint amit az elemzők jósolnak. A GE úgy ítélete meg az év elején, hogy ebben az évben valószínűleg csak egy részlegénél, a NBC Universal médiavállalkozásnál nem ér el javulást, sem az eredményben, sem a forgalomban.