Firefox-frissítés javítófoltokkal és Intel Mac támogatással

Milkovits Gábor, 2006. április 15. 17:19
A Mozilla kiadta a Firefox böngésző 1.5.0.2-es frissített verzióját, amely amellett, hogy számos biztonsági javítást tartalmaz, egyúttal kompatibilissé is teszi a szoftvert az Intel processzoros Mac számítógépekkel.
Az 1.5-ös verzióval rendelkező felhasználók már megújíthatják böngészőjüket úgy is, hogy csak a javításokat és a plusz funkciókat tartalmazó fájlokat töltik le, amelyeket ráadásul automatikus frissítés formájában is elküld nekik a Mozilla még a héten. Az alapítvány szerint a frissítés hét biztonsági rést orvosol, amelyek közül öt kritikus, vagyis a felhasználó közreműködése nélkül kihasználható, egy további pedig erősen kockázatos, azaz adatlopást eredményező támadásnak nyithat utat. Mike Schroepfer, a Mozilla alelnöke hivatalos közleményében döntő fontosságúnak nevezte a kiadott frissítőcsomagot, amelynek mielőbbi letöltését és telepítését javasolja minden felhasználónak, akár az új 1.5-ös, akár a régebbi 1.0-s verzióval rendelkeznek. A Secunia szoftverbiztonsági cég még a Mozillánál is fontosabbnak minősítette a frissítéseket, amelyek szerintük - elég meglepő módon - nem is hét, hanem összesen mintegy 21 biztonsági résre kínálnak javítást.

A biztonsági foltok mellett a csomag a böngésző stabilitását javító elemeket is tartalmaz, illetve lehetővé teszi annak futtatását az Intel processzoros Mac számítógépeken. A Mozilla ezt januárban, a gépek megjelenésekor még márciusra ígérte, de ez végül is nem kibírhatatlan késedelem.