Bill Gates álma: minden gyermeknek tábla PC-t

Genda Csongor Zoltán, 2006. április 22. 18:35
Annak ellenére, hogy igencsak gyenge a kereslet a tábla PC-k iránt, Bill Gates hisz a hordozható számítógép sikerében. Akárcsak a százdolláros laptop atyja, Nicholas Negroponte, a Microsoft-vezér is előrukkolt a napokban egy hasonló vízióval egy tokiói konferencián, és ezek szerint hamarosan minden diák egy táblagéppel a hátitáskájában fog majd iskolába menni.
"A tábla PC-k jóval könnyebbek és sokoldalúbbak, mint egy hagyományos noteszgép. Hiszem, hogy rövidesen minden iskolás rendelkezni fog egy ilyen készülékkel "- adott hangot véleményének a redmondi vállalat feje. Bill Gates elmondta, meg van győződve afelől, hogy hamarosan új korszak veszi kezdetét az oktatásban, éspedig a modern Wlan-os táblagépek felváltják majd a jó öreg iskolai könyveket és füzeteket.

A Microsoft-vezér időről időre felvázolja táblagépekkel kapcsolatos reményteli jövőképét, így nem csoda, hogy a napokban is megosztotta bizakodó gondolatait a világgal. Gates azonban minden valószínűség szerint nem gondolta végig logikusan elképzelését, ugyanis megfeledkezett arról a tényezőről, hogy egy internetképes mobil számítógép nem csak az oktatásban nyitna új fejezeteket, hanem a puskázás művészetét is egy újabb, magasabb szintre emelné.