Sun technológia segítette a Barnyard című film készítését

forrás Prim Online, 2006. április 29. 12:03
A Paramount Pictures által forgalmazott legújabb számítógépes animációs film, a Barnyard, melynek bemutatását július 28-ra tervezik, olyan összetett számítógépes animációkat vonultat fel, amelyekhez a Sun egyedi megoldásaira volt szükség.
A film készítői által megálmodott látvány rendkívül időigényes programozást és összetett adatkezelést igényelt, ilyen volt például a többszereplős jelenetekben látható állatok bundájának vagy pikkelyeinek kidolgozása. Az AMD Opteron nagy teljesítményű processzorokkal és a Sun StorEdge adatkezelő rendszerekkel megerősített Sun Fire szerverekből álló gépfarmmal a Barnyard alkotói könnyen kiszűrhették a még befejezetlen jeleneteket és végrehajthatták a szükséges módosításokat.

A Barnyard megszületéséhez a Sun egy olyan 80 terabájtos, nagy teljesítményű számítógépekkel (HPC) ellátott renderelő gépparkot hozott létre, amellyel lehetővé vált a modellezőprogrammal tervezett animációk létrehozása.

Az adatok feldolgozása összesen 1200 db AMD Opteron processzoros, x64-es architektúrájú Sun Fire V40z és V20z szerveren futott, ezenkívül Sun StorEdge 3510 és 3511 FC lemeztömböket, valamint Qlogic Fibre Channel kapcsolókat használtak a munkához. A filmkészítés során Sun Java Workstation W2100z munkaállomásokat és Sun gyártmányú 24,1 hüvelykes, lapos LCD-kijelzőket is alkalmaztak. A Sun szolgáltatási részlege nyújtott segítséget a renderelő géppark tervezésében és rendszerbe állításában.