Alaptőkét emelt a Synergon csehországi vállalatánál

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 2. 12:03
A Synergon Informatika Rt. 5.500.000 cseh koronával megemelte csehországi tagvállalata, az Infinity a.s. alaptőkéjét - közölte a társaság a BÉT honlapján.
Az emelést követően az Infinity a.s. alaptőkéje 8.351.000 cseh koronára emelkedett, a Synergon társaságbeli részvénytulajdona pedig 75,8 százalékról 91,7 százalékra nőtt. A Synergon márciusban jelentette be, hogy csehországi tagvállalatának igazgatósága új megbízott vezérigazgató azonnali hatályú kinevezéséről döntött Vladimir Cech személyében. Az Infinity éléről közös megegyezéssel távozott Hanus Weisl eddigi vezérigazgató, aki karrierjét a jövőben más csehországi társaságnál folytatja.

Az új megbízott vezérigazgató legfőbb feladata az Infinity piaci pozícióinak megerősítése lesz. A megfogalmazott elvárások között szerepel a társaság növekedési pályára állítása, amely a Synergon Csoport többi tagvállalatához hasonlóan már az idei év végére nyereséges működést eredményez.

A Synergon gyorsjelentése szerint a csoport bevételének 19 százalékát adó Infinity forgalma 18 százalékkal csökkent 2005-ben, értéke akkor 3,8 milliárd forint volt.