Idén is honlap-minősítő programot szervez a Barátságos Internet Fórum

forrás Prim Online, 2006. május 3. 16:32
A gyerekbarát és gyerek oldal honlap-minősítési rendszer kialakításának célja, a minőségi tartalmak körének folyamatos bővítése, illetve a kétségtelenül létező kockázatok csökkentése.
A Barátságos Internet Fórum alapítói az elmúlt években számos kezdeményezéssel igyekeztek segíteni ezt a felkészülést. Ilyen például az Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete által elindított www.baratsagosinternet.hu weboldal, ahol diákok, szüleik és tanárok számára kínálnak hasznos információkat az interneten leselkedő esetleges veszélyek elhárításához.

Az akció 2006-ban is folytatódik, European Safer Internet programon belül a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a T-online és az Inforum közreműködésével elindítja a www.bigyoo.hu weboldalt, amely kifejezetten az iskoláskorúaknak szól illetve ezzel együtt a gyerekbarát és gyerek oldal minősítési rendszert.

Mi a bigyó?


A cél egy olyan oldal létrehozása, amely megtanítja gyereket az internet biztonságos használatára. Technikai segítséget nyújt, útmutatásokat ad a spamek, kémprogramok és vírusok elkerüléséhez, továbbá bővíti az internettel kapcsolatos jogi ismereteket. A www.bigyoo.hu gyűjtőoldal, amelyen terveink szerint csak olyan linkeket jelenítünk meg, amelyek tartalma nem ártalmas vagy sértő a felhasználókra.