Az Intel több mint 1 milliárd dollárral segíti a fejlődő piacokat

forrás Prim Online, 2006. május 3. 19:25
Az elkövetkezendő öt évben az Intel Corporation több mint 1 milliárd dollárt fog invesztálni egy olyan programba, amely a fejlődő világ lakóit támogatja a különböző technológiákhoz való gyorsabb hozzáférésben és az oktatásban.
Az Intel „World Ahead Program” része a vállalat azon célkitűzéseinek, amelyek a világ fejlődő régióinak segítését szolgálják. Az Intel erőfeszítései három fő területet érintenek:

Hozzáférés: lehetőséget biztosítani, hogy az emberek széles körben rendelkezzenek számítógéppel, internet hozzáféréssel és tartalmakkal. Ezen célkitűzésbe tartozik az a fejlesztés, amely egy olcsó, helyi igényeket kielégítő PC-re irányul.
Internetkapcsolat: kiterjeszteni a szélessávú, vezeték nélküli internet elérést, és kialakítani az ehhez szükséges környezetet, ehhez kapcsolódóan WiMAX telepítést és próbalehetőséget biztosítani.
Oktatás: felkészíteni a diákokat és szakmai képzésben részesíteni a tanárokat, hogy a képesek legyenek megfelelni a globális gazdaság kihívásainak.

A “World Ahead Program” 5 éven belül egy milliárd emberhez kívánja eljuttatni a szélessávú, vezeték nélküli internetet és több mint 10 millió tanár továbbképzését támogatja, hogy a technológia az oktatás részévé váljon.

A „World Ahead Program” egyesíti a fent említett erőfeszítéseket, így felgyorsul a folyamat, és szélesebb körben terjedhet el a technológia. A fejlődő régiók lakóinak igényeihez kialakított olcsó PC-ket fejlesztő „Discover the PC” kezdeményezés keretén belül 6 új földrajzi területnek tervezett PC születik majd az elkövetkezendő két évben, hasonlóan a nemrég Indiának bemutatott „Közösségi PC” koncepcióhoz, amelyet szintén az Intel támogatott. Az Intel folytatja a WiMAX technológia kiterjesztését, és tovább keresi a lehetőségeket, hogy a fejlődő világ tantermeibe eljussanak a jól felszerelt PC-k, illetve az Internet elérhetővé váljon. Az Intel egymaga 100000 PC-t adományoz a fejlődő régió oktatási intézményeinek.

Paul Otellini a „World Ahead Program”-ról bemutatóval egybekötött, részletes beszámolót tart a texasi Austinban megrendezésre kerülő Információs Technológia Világkonferencián. Bővebb információ a World Ahead Program-ról a www.intel.com/worldahead oldalon olvasható.