ERP: 500 milliós forgalmat remél a Coda Hungary

Kovács Attila, 2006. május 4. 16:11
Több mint ötven hazai ügyfél Coda vállalatrányítási rendszereinek kiszolgálásával és az idei évre tervezett 500 millió forintos forgalom érdekében tett erőfeszítésekkel folytatja tevékenységét a négy hónappal ezelőtt Singular-utódként létrejött hazai Coda-iroda.
A jelenleg 18 főt foglalkoztató Coda Hungary Kft.mai első sajtótájékoztatóján Koleszár Róbert ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy az ő vezetésével és további 5 fővel az angol szoftvercég regionális irodája is a kft. hatáskörében, Budapesten működik.

A főleg többtelephelyes közepes és nagyvállalatok által használt, Windows vagy Unix alapú Coda szoftver rendszerek (ERP:Coda-Financials, Coda-Control; kontrolling: OCRA, Coda-Intelligence, Coda-Analytic Explorer) és szolgáltatások (web szolgáltatások, a SOX-foélyamatot támogató SOA szolgáltatás-orientált architektúra) annak ellenére egyre hangsúlyosabb magyarorsági megjelenésével számol az iroda, hogy nálunk a nyugati országokhoz képest nem annyira a pénzügyi központok használják a Coda megoldásait. A referenciák között található a Cetelem Banmk, Citibank, Auchan, Honda Hungary, Magyar Telekom Csoport, RTL Klub, Teva Csoport.

Koleszár a régiós tervekről a következőket mondta: a regionális terjeszkedést a nemzetközi ügyfeleik kiszolgálára alapozva tervezik; különösen fókuszálnak a középvállalati ügyfélkör további bővítésére teljes körű ERP megoldás szállításával; új üzleti modellek (osztott szolgáltatási központok, új licencelési módok) meghonosítására törekednek.