"Maffiózók" videojátékot fejleszt a THQ

Milkovits Gábor, 2006. május 6. 18:02
A THQ nevű szoftvercég videojátékot készít a népszerű HBO sorozat, a Maffiózók alapján, amely Xbox 360 és Sony PlayStation 2 konzolokon egyaránt játszható lesz majd.
A készítőket nyilvánvalóan nagyban inspirálta a hollywoodi produkciókon alapuló játékok sikere, egészen konkrétan pedig az Electronic Arts által nemrég kiadott ’Keresztapa’. Utóbbival a játékprogram több hasonlóságot is mutat. Egyrészt míg a Keresztapában például Marlon Brando és James Caan, addig most többek között a Tony Soprano-t alakító James Gandolfini eredeti hangját is felhasználták a készítők. Másrészt mindkét játék esetében egy alulról induló maffiatag sorsát irányíthatják a játékosok. A maffiózókban a zöldfülű karakter egyenesen egy a New Jersey-i és a Philadelphia-i bandák között dúló háború közepébe csöppen, miközben a szokásos hétköznapi feladatokkal is meg kell birkóznia, a pénzbehajtástól a civilek megfélemlítésén át a bandán belüli pozícióharcig.

A THQ jelenleg pankrációs, Nickelodeon karaktereket felvonultató, illetve ’Destroy All Humans!’ című sci-fi játékáról ismert. A Maffiózók tv-sorozatnak nem ez lesz az első másféle médiumon történő megjelenése: a Cingular Wireless amerikai mobilszolgáltató hamarosan rövid klipeket kínál majd a sorozatból előfizetőinek.