Konica Minolta adomány a Szent Márton Gyermekmentőszolgálatnak

Kiss Ádám Zoltán, 2006. május 14. 19:11
Szomorú tény, hogy Budapesten és környékén évente átlagosan 3000 kisgyermekhez riasztják a mentőket. Az életveszélyes állapotú kisgyermekek, csecsemők szállítása különleges felkészültséget igényel nem csak szakmailag, hanem műszeresen is.
1999. április elsején jelentős fordulóponthoz ért a magyar mentőszolgálat. Ezen a napon kezdte meg működését az ország első és sajnos még egyetlen gyermekrohamkocsija. A 203-as számú Gyermekrohamkocsi – vagy ahogy a szakma nevezi, a „babakocsi” – bárhol képes percek alatt egy mobil intenzív osztályt „felállítani”, szakmai eredményeik európai szinten is kiemelkedők.

A Gyermekrohamkocsit a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány hozta létre és az Országos Mentőszolgálattal együtt üzemelteti. A legmodernebb műszerekkel van felszerelve. A kocsin dolgozó csapat 22 gyermekintenzíves orvosból, 5 mentőápolóból és 7 mentőgépkocsi vezetőből áll. A Mentőszolgálat Markó utcai központjában állomásoznak. Az Alapítvány kizárólag adományokból fedezi a méregdrága műszerek, eszközök beszerzését. A támogatásokból befolyó összeg épp csak a gépek karbantartására elég, cserére, fejlesztésre már nem jut. A szupercsapat elhivatottságát a díjak és elismerések mellett leginkább a felépült gyerekek mosolya és a szülők köszönete tartja életben.

Konica Minolta Magyarország Kft. egyik vezető konzultáns kollégája, Pozsgai Zsolt, aki mentő szakápolói végzettséggel rendelkezik, és elkötelezettséget érez a beteg gyermekek ápolása iránt, szekundáns ápolóként igyekszik lehetőségei szerint minél többször a csapat tagjaként szolgálatban lenni. Az ő közreműködésével jutott a Konica Minolta Magyarország Kft. tudomására, hogy az Alapítványnak nagy szüksége lenne egy másológépre.

A Konica Minolta Magyarország Kft. megismerve az Alapítvány nehéz anyagi helyzetét, munkája segítésére, a Gyermekmentőnek adományozott egy Konica Minolta Di1610f többfunkciós berendezést, amely másol, szkennel, nyomtat és faxol is.

A berendezést 2006. május 3-án Peisz László, a Konica Minolta Magyarország marketing vezetője és Pozsgai Zsolt vezető konzultáns adta át az Alapítványnak. A cég dolgozói nevében egy plüss állatkát is vittek ajándékba, hogy bővítsék a gyermekrohamkocsi gyűjteményét, mellyel a mentő zord belsejét próbálják a gyermekek számára barátságosabbá tenni.

Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány
1075 Budapest, Madách Imre utca 5.
Tel/fax: 210-7717
e-mail:posta@gyermekrohamkocsi.hu
adószám: 18162785-1-42
bankszámlaszám: OTP 117080001-20518592