"Safer Internet Plus Tájékoztató Nap" Romániában

forrás Prim Online, 2006. május 15. 17:24
Kedden, 2006. május 16-án, Nagy Zsolt, távközlési és információs technológiai miniszter nyitja meg a „Romániai Safer Internet Plus Tájékoztató Napot”. A rendezvényen az Európai Bizottság részéről Yolanda Arevalo-Torres vesz részt, valamint az INSAFE (Europe's Internet Safety Information Resource) képviseletében Janice Richardson.
A rendezvény célja a gyermekek, pedagógusok, szülők és véleményformálók tájékoztatatása a barátságos internet - környezet hazai kialakításáról, az illegális, valamint a gyermekek számára veszélyes online tartalmak hazai kezeléséről.

Az Európai Bizottság 2005-ben indította be ezt a négyéves programot, amelynek célja, hogy az európai gyerekek számára biztonságosabbá tegye az Internetet. A program az Internet biztonságosabb használatának ösztönzése, és a jogellenes és ártalmas internetes tartalom leküzdése érdekében folytatott munkára épül. Mindez felöleli az új online technológiákat, többek között a mobil és szélessávú tartalmakat, az online játékokat, és a valós idejű kommunikáció minden formáját, köztük a csevegőszobákat és az azonnali üzenetküldést, elsősorban azzal a céllal, hogy javítsa a gyermekek és a kiskorúak védelmét.

Az eseményre a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium székhelyén (B-dul. Libertatii, Nr. 14, sector 5, Bucuresti, etaj 2, sala 1) fog sor kerülni, 10 órai kezdettel.

Bővebb információk a http://www.mcti.ro/3013.html. honlapon érhetők el.