Ingyenes SkypeOut hívások az év végéig

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 16. 18:36
A Skype VoIP-cég képviselői a tegnapi napon bejelentették, hogy mostantól észak-amerikai (Egyesült Államok és Kanada) felhasználóik térítésmentesen vehetik igénybe az amúgy fizetős SkypeOut szolgáltatásukat egészen az év végéig.
Ez azt jelenti, hogy a helyi lakosok ingyen hívhatnak a két államban regisztrált bármely vonalas illetve mobiltelefon-számot a szoftver segítségével, ám a más országokba való telefonálásért továbbra is fizetniük kell az ügyfeleknek.

A tavaly ősz óta az eBay tulajdonában lévő társaság ezzel az egyedülálló ajánlattal akarja népszerűsíteni VoIP-programját, és bíznak abban, hogy hamarosan megsokszorozódik az észak-amerikai régióban a felhasználóik száma. A Skype minden valószínűség szerint azért szánta el magát erre a lépésre, mert az utóbbi időben több konkurens cég is beindította igencsak versenyképes web-alapú telefonszolgáltatását, és így akarnak még nagyobb piaci részesedéshez jutni azokkal szemben.

"Jelenleg relatíve kevés tengerentúli ügyfelünk van, és úgy véljük, eljött az ideje annak, hogy tegyünk valamit ennek megváltoztatása érdekében"- nyilatkozta Henry Gomez, a Skype észak-amerikai vezetője.