3-szoros TIPA-győztes 2006-ban az Epson

forrás Prim Online, 2006. május 17. 09:45
Az Epson árom díjat kapott az egyik legtekintélyesebb szervezet, a TIPA 2006-os díjkiosztóján. Az Epson Perfection V750 Pro szkenner a „Legjobb síkágyas fotószkenner”, az Epson Stylus Photo RX640 a „Legjobb A4 multifunkciós fotónyomtató”, az Epson UltraChrome K3 pedig a „Legjobb nyomtató technológia” címet kapta.
A TIPA jelenleg 31 publikációból áll, így a legnagyobb és legbefolyásosabb fotós sajtószövetség Európában. A magazinok szerkesztői letesztelik a díjakra jelölt termékeket, majd évente egyszer találkoznak és eldöntik, hogy közülük melyek a legjobbak Európában.

A TIPA az alábbi okok miatt hirdette ki győztesnek az Epson termékeit:

Epson Perfection V750 Pro


„Az új Epson Perfection V750 Pro kiváló síkágyas szkenner profi- és hobbifotósok számára egyaránt. Dupla lencserendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagyfelbontású, 6400 dpi-s filmszkennelést, valamint a 4800 dpi-s reflektív szkennelést is. A 4.0-ás optikai denzitás a profik igényeit is kielégíti, és még a legárnyékosabb területeken is képes rögzíteni a részleteket. Az optikákra felvitt tükröződésmentesítő réteg kiküszöböli a szellemképeket, miközben a nagy tükrözőképességű tükör javítja a szenzornál beolvasott kép minőségét, ami a nagyobb sebességben is megnyilvánul. A készülék minden filmformátumot kezel egészen 20x25 cm-ig, és négy 35mm-es filmcsík, illetve diafilmtartó, valamint közép- és nagyformátumú film számára készült tartó is tartozik hozzá. A készüléken található beépített USB 2.0, illetve FireWire csatlakozó, amelyek biztosítják a gyors adatátvitelt.”

Epson Stylus Photo RX640

„Az Epson Stylus Photo RX640 egy fotónyomtató és egy 3200 dpi-s szkenner ötvözete, amelybe egy levilágító egységet építettek. A szkennelést az Epson Easy Photo Fix technológiája javítja, amely automatikusan helyreállítja a színeket a kifakult fotókon és filmeken. Az Easy Photo Fix tartalmaz még por- és karceltávolító funkciót is negatív, illetve pozitív filmek beolvasásakor. A nyomtatás további könnyítése érdekében az Epson PhotoEnhance Technology eljárása automatikusan észleli a képtípust, és ennek megfelelően szabályozza a kép fényességét és kontrasztját. A nagyfelbontású 2,5”-os PhotoFine LCD-kijelző lehetővé teszi a memóriakártyákról, illetve a PictBridge funkcióval ellátott fényképezőgépekről történő egyszerű, közvetlen nyomtatást.”

Epson Ultrachrome K3

„Az Epson UltraChrome K3 tintatechnológia igazi áttörés a profi nyomtatás területén. Nyolc új festéket tartalmaz, amely nagyban javítja a nyomtatás minőségét és élettartamát a színes és a fekete-fehér képeknél egyaránt. A K3 rendszerrel szerelt Epson nyomtatók két különböző módban alkalmazhatják a fekete színt: fotófekete, ill. matt fekete üzemmódban. Így az ellenőrző nyomatoktól egészen a szépművészeti alkotásokig terjed a kiváló minőségben nyomtatható képek listája. Az Epson UltraChrome K3 egy gyantával bevont, pigmentalapú tinta, amelynek élettartama és minősége egyaránt kimagasló, ráadásul használatával csökkenthetők a metamériás effektusok. Az Epson az UltraChrome K3-mal kompatibilis nyomtatók teljes választékát kínálja 33 cm-től  egészen a 110 cm-es nyomtatási szélességig.”