Új szolgáltatásokat kínál a Medián WebAudit

forrás Prim Online, 2006. május 25. 12:06
Belföldi látogatók demográfiai mutatók szerinti száma, megoszlása a heti/havi belföldi látogatószámok alapján, és a hazai látogatók internetezési szokásait teljeskörűen leíró részletes statisztikák - többek között e két új szolgáltatással bővül a nyár folyamán a Medián WebAudit rendszer, illetve a hozzá kapcsolódó WebProfile, valamint WebRating rendszer.
Ez év májusától már elérhető a heti/havi belföldi otthoni/munkahelyi/iskolai látogatószám szolgáltatás. Mivel jelentős eltéréseket mutat az otthonról, a munkahelyről, az iskolából internetezők összetétele, az általuk felkeresett website-ok összetétele, fontos információ lehet a belföldi látogatók heti/havi számát az internetezés helye szerinti bontásban is megismerni.

Szintén már elérhető szolgáltatás a "külföldről érkező látogatók száma országonként heti/havi időszakra" nevű statisztika, mely arra ad választ, hogy az adott héten/hónapban az egyes országokból hány látogató érkezett az auditált site-ra.

A site tervezése, optimalizálása során hasznos tudni, hogy jellemzően milyen böngészőt, operációs rendszert, képernyőfelbontást használnak a látogatók. Ezekre a kérdésekre adnak választ a nyár közepére várható statisztikák.

Szintén a nyár közepétől vehető igénybe a belépő/kilépő oldalak statisztikája, a megelőző oldalak statisztikája, valamint a belső útvonal-statisztika - a két utóbbi szolgáltatás nem része a WebAudit rendszernek, egyedileg rendelhető.

A mintavételezésen alapuló panelkutatás-sorozat első eredményeképpen június végén a Medián bemutatja a WebRating Home Panel statisztikáit, amely reprezentatív háztartásminta teljes körű internetezési szokásait rögzíti és dolgozza fel. A hazai otthoni internetezők számát, összetételét és szokásait leíró statisztikák a WebMonitor rendszerben a WebAudit statisztikákkal egységes struktúrában, közös felületen tanulmányozhatóak. A WebMonitor kampányok tervezésének, előkészítésének hatékony - és a cég reményei szerint nélkülözhetetlen - eszközévé válhat.

A Medián WebProfile projekt több százezer hazai látogató demográfiai adatainak begyűjtésére tesz kísérletet, amely adatbázis alapján bármely auditált site látogatóinak nem és életkor szerinti megoszlását nagy pontossággal tudja szolgáltatni. A rendszer látogató-összetétel statisztikáinak részletes bemutatását szeptemberre tervezik.