Google-SAS keresőalkalmazás kifejezetten üzleti felhasználóknak

forrás Prim Online, 2006. május 29. 12:41
A vezető üzleti intelligencia szállító SAS bejelentette, hogy a Google céggel együtt kidolgozott egy új technológiát, amellyel a vállalatok a Google népszerű keresőmotorját használva adatokat, elemzéseket és kimutatásokat  kérdezhetnek le.
A SAS és a Google közös ügyfelei ezentúl biztonságosan és a megszokott módon kereshetnek rá a SAS BI szoftverének valós idejű információira. A Google OneBox for Enterprise ugyanazt a technológiát használja, mint amellyel a Google.com a részvényárfolyamokról vagy az időjárásról tájékoztat, azonban a SAS® Enterprise Intelligence Platformhoz illesztve kifejezetten a vállalat üzleti információinak lekérdezését teszi lehetővé.

Ha például a SAS egy ügyfelének alkalmazottja az intranetes Google-keresőmotorba beírja a „2005 negyedik negyedév értékesítés” szavakat, akkor eredményként megkapja a témakörhöz tartozó legfrissebb adatokat, kimutatásokat, és elemzéseket, valamint hivatkozásokat más kapcsolódó találatokra, például az adott időszak tíz legkelendőbb termékére, legjobb kereskedőire vagy a tíz legtöbbet vásárló ügyfelére. A releváns információk gyors elérése segíti a vállalat hatékony döntéshozatalát és az üzleti stratégia megvalósítását.

A SAS az egyéni felhasználók igényeinek leginkább megfelelő kezelőfelületeket hozott létre, hogy szélesebb kör számára tegye elérhetővé a kielemzett adatokat, amelyeket a rendszer a vállalat biztonsági protokolljainak megfelelően szűr. Az egyes felhasználók tehát csak a jogosultságaiknak megfelelő adatokhoz férhetnek hozzá.