Elfogadott beszámolók után felfüggesztett Synergon-közgyűlés

forrás Prim Online, 2006. május 30. 19:49
A Synergon Informatika Rt. 2006. évi rendes közgyűlése elfogadta az igazgatóság tevékenységéről szóló beszámolót, a társaság 2005. évi auditált éves beszámolóját, valamint a felügyelő bizottság beszámolóját. Ezt követően június 16-a 10 óráig a közgyűlést felfüggesztették, így további, a társaság operatív működését nem befolyásoló napirendi pontokról ekkor születhet döntés.
A Synergon közgyűlése a Synergon Informatika Rt. 2005. évi a magyar számviteli szabályok (HAS) szerint készült auditált éves beszámolóját 404,1 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel és 10,86 milliárd forintos mérlegfőösszeggel fogadta el. A testület a Synergon Csoport 2005. évi auditált, a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült konszolidált éves beszámolóját 496 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel, 12,73 milliárd forintos mérlegfőösszeggel szintén jóváhagyta. A közgyűlés emellett határozott az igazgatóság és a felügyelő bizottság beszámolójának elfogadásáról is.

Ezt követően sor került a közgyűlés felfüggesztésére, mivel a szavazás addigi menete alapján a hátralévő, minősített (75%-os) többséget igénylő napirendi pontok elfogadására az adott helyzetben nem látszott reális esély.

A társaság operatív működését ez a körülmény semmilyen mértékben nem befolyásolja. Nemcsak operatív, hanem stratégiai szinten is zavartalan a működés: tovább folytatódik a Synergon következő három évre vonatkozó stratégiájának kialakítása, amelynek ősz elejére kialakuló végleges változatát a vélhetően addig felálló új igazgatóság fogja majd elfogadni.

A Synergon vezetésének meggyőződése, hogy valamennyi tulajdonos érdekelt a társaság optimális működési feltételeinek biztosításában, ezért bízik abban, hogy már a folytatólagos közgyűlésen lehetővé válik az új vezető testületek megválasztása. A Synergon munkatársai addig is a megszokott rendben végzik a munkájukat.