A Sun Microsystems Kft. idén három kategóriában díjazta a partnereit

forrás Prim Online, 2006. május 30. 20:19
A Sun Microsystems Kft. a tavalyi év hagyományait folytatva, idén  ismét díjazta a hazai partnervállalatait, mely díjátadásra a vállalat SunCity rendezvényén került sor. A cég azokat a partnereit díjazta, amelyek, az elmúlt év során, ismereteikkel, tapasztalatukkal, és munkájukkal leginkább hozzájárultak a vállalat hazai eredményeihez. A három kategóriában kiosztott díjakat az Asyst Rendszerház Kft., az Axiom-IT Kft. és az Answare Kft. vehette át.
„A Sun Microsystems Kft. hazai növekedése és sikere jelentős mértékben a partnerekre épülő üzleti modellre, valamint a megfelelően kiválasztott partnervállalatokra épül.  A cég nagyra értékeli, hogy kiváló partnerekkel dolgozhat együtt, többek között ezért hozta létre a tavalyi év során a „Sun Partner Díjat”. A díj átadásával azon legjobb hazai partnerek iránti megbecsülésünket és köszönetünket szeretnénk kifejezni, akik szakértelmükkel és a tavalyi évben nyújtott munkájukkal leginkább hozzájárultak a közös sikerekhez.” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója.

A kategóriákról és a díjazottakról


A 2005-ben nyújtott teljesítménye alapján az „Év Partnere” az Asyst Rendszerház Kft. lett, amely cégnek a 2005-ös évben Sun termékeken alapuló forgalma átlépte az 1 millió dolláros határt és az idei év első felében már ezt is sikerült megtöbbszöröznie. Az Asyst Rendszerház Kft. közvetlenül megalakulása után, 2002-ben lett a Sun Microsystems Kft. partnere. Azóta, stratégiai partnerként a nagy megbízhatóságú rendszerek integrációja, működtetése és felügyelete területén kiemelkedő szolgáltatást nyújt. A cég mindemelett IT stratégiai tanácsadással is foglalkozik. Az Asyst Kft. folyamatos és kitartó kereskedelmi tevékenységével az egyik legjelentősebb és legnagyobb üzleti volument lebonyolító Sun partnerré vált. A cég Sun technológiák iránti elkötelezettsége, valamint a szoros, professzionális együttműködés a Sun kereskedelmi szervezetével eredményezte azt, hogy kiemelkedő eredményt ért el a vállalat a Sun-os termékek forgalmazása terén. Az Asyst Kft. a kereskedelmi tevékenység mellett,  szerviz és rendszerintegrációs feladatokat is végez a Sun technológiáihoz kapcsolódóan. A cég elsősorban a kormányzati, valamint a gyártó vállalati szektorban működik együtt a Sun-nal.

A 2005-ös év eredményei alapján, az „Év Opteron Partnere” az Axiom-IT Kft. lett.  A  Sun „friss” szereplője  az x86-os gépek piacának, így idén újdonságként hozta létre ezt a kategóriát, valamint az ahhoz kapcsolódó partnerdíjat. Alig másfél év leforgása alatt a legszélesebb AMD Opteron processzoros termékskálával a Sun megalapozta jelenlétét a 64 bites x86-os szerverek piacán, és az AMD Opteron alapú gépek meghatározó szállítójává vállt. Ez a siker jelentős mértékben a vállalat partnereinek szakavatott munkájának köszönhető, itthon is. Az Axiom-IT Kft. a sunshop.hu weboldal üzemeltetője 2 éve vált Sun partnerré azzal a céllal, hogy a webes értékesítési csatornán keresztül a kis és középvállalkozások számára is elérhetővé tegyék a Sun technológiáit. Az Opteron alapú gépek megjelenésével ezt a céljukat meg is tudták valósítani. A 2005-ös naptári évben az Axiom-IT Kft. értékesített a legnagyobb darabszámban x86-os Sun-os gépeket, azaz, minden ötödik Opteron alapú, Sun rendszert az Axiom-IT Kft. értékesített a hazai piacon. Az idei év első felében pedig, már a tavaly értékesített gépek darabszámának másfélszeresét értékesítették.

Az 2005-ös „Év szolgáltatás partnere”:  az Answare Kft. Az Answare Kft., amely immár több, mint két éve a Sun hivatalos szervizpartnere, a sikeres kereskedelmi tevékenysége mellett a Sun technológiákhoz kötödő magas szintű szerviz- és rendszerintegrációs tevékenységet is végez. A hibaelhárítási feladatokat magas szakmai színvonalon és magas ügyfélelégedettség mellett teljesítik. A partnerdíjak tavalyi megalapításakor szintén az Answare Kft. nyerte az Év Szolgálatás partnere díjat. Az idei díj is azt bizonyítja, hogy a cég komoly szakmai munkájának köszönhetően, a szakmai szolgáltatásuk színvonala tovább emelkedett.

A Sun Microsystems Kft. a tavalyi évben meghirdetett partnerstratégiájának alapkövét, amely a partnereivel folytatott közös munkára és a tapasztalatok megosztására épül, továbbra is meghatározónak tartja. Az elmúlt egy évben olyan cégekkel bővült a partnerek köre, akik az üzleti konzultáció terén tudnak hozzáadott értéket adni az ügyfeleknek. Ez a tudás a Sun szoftver és szolgáltatási megoldások bevezetésénél nagy értéket és erőt képvisel.