Négy-az-egyben kommunikációs szolgáltatást indít az Orange

Milkovits Gábor, 2006. május 31. 21:45
Az Orange mobilszolgáltató Európában elsőként olyan komplex szolgáltatás-csomagot indít, amely egyszerre foglalja magában a vezetékes és mobiltelefont, az internetet, valamint a televíziós műsorok sugárzását.
A megoldás több szempontból is igen praktikus: az előfizetők például egy adott weboldalon rendelhetik meg a teljes csomagot, amelynek sokfelől származó költségeit mind egyetlen számla tartalmazza majd. A felhasználók emellett ugyanazt a készüléket használhatják majd a vezetékes, a mobil- és az internetes VoIP telefonáláshoz. Bizonyos mennyiségű telefonhasználat, illetve hűségnyilatkozat aláírása mellett ráadásul ingyenes lesz a szélessávú internetezés, legalábbis egyes piacokon.

Nem az Orange, illetve a fő tulajdonos France Telecom az egyetlen cég, amely ilyen négy-az-egyben megoldást tervez: a brit NTL ugyanezzel a céllal vásárolta föl a Virgin Mobile-t a múlt hónapban, 1 milliárd fontért. Az első olyan cég, amely egy készüléken kínált mobil- és vezetékes telefonálást, a British Telecom volt tavaly, Fusion nevű szolgáltatásával. Az Orange hosszabb távon valószínűleg mind a 23 piacon, ahol jelen van, ki fogja alakítani praktikusnak ígérkező, hibrid telekommunikációs konstrukcióját.