A Microsoft letaszítaná a trónról az iPod-ot

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 3. 19:01
A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint az amerikai Microsoft szövetségeseket keres, hogy aztán azokkal közösen megalkossák az Apple népszerű hordozható zenelejátszójának a versenyképes konkurensét.
A közlemény szerint a szoftverkonszern máris megállapodott néhány gyártóval, akik támogatják a redmondiak ebbéli törekvéseit. A beszámolóból kiderül, hogy a szórakoztatóelektronikai ipar olyan nagyjai álltak a Microsoft mellé, mint a Toshiba, JVC vagy az iRiver. Az említett vállalatok állítólag beleegyeztek abba, hogy közösen kifejlesszenek egy olyan készüléket, amely sikeresen felveheti a versenyt az Apple-termékkel.

Az együttműködő partnerek közül a Microsoft a zene és videófájlok lejátszására alkalmas szoftvert szállítaná, míg a hardvergyártók pedig egy versenyképes készülékkel rukkolnának elő. A tervek szerint az iPod-konkurens eszköz támogatná még a zene és videoletöltő szolgáltatásokat is. A Microsoft iPod-killer tervei azonban nem új keletűek, ugyanis korábban a „Plays For Sure” kezdeményezésnek (amely nem hozta meg a várt eredményt) is az volt a célja, hogy kifejlesszenek egy az Apple népszerű termékével konkuráló zenelejátszót.