Természetjáró.hu a red-starstól

forrás Prim Online, 2006. június 5. 19:04
A Magyar Természetbarát Szövetség a túrázás, a természetjárás interaktív népszerűsítésére az Arcus Interactive Group tagját, a red-stars Rt.-t kérte fel. Májusban elkészült weboldaluk célja, hogy közelebb hozza a túrázás élményét, felkeltse a természetjárás iránti igényt, főként a fiatalok körében.
A red-stars által tervezett és kivitelezett természetjáró portál nemcsak magát a sportágat, a természetjárást népszerűsíti, hanem minden szükséges és aktuális információt is megad a kezdő, és gyakorlott túrázóknak kedvelt tevékenységük támogatására. A Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ) célja az átfogó interenetes megjelenéssel az, hogy az egészséges életmódnak új híveket szerezzen, és minden lelkes túrázót eligazítson, merre induljon, mit vigyen magával, kikkel találkozhat, és hogyan készüljön fel, amikor a természetbe indul.

Rendkívül széles körű tartalmakhoz jutnak hozzá az érdeklődők a red-stars által megvalósított weboldalon keresztül: találkozókról, rendezvényekről, szállásokról, az MTSZ-ről átfogó ismereteket szerezhetnek, emellett turisztikai térképektől, tippeken és érdekes cikkeken keresztül a turista szakirodalomig, és a hazánkban használatos ösvényjelölő jelekig sok hasznos és fontos információt megtalálnak a termeszetjaro.hu-n.

Folyamatosan frissül a letölthető, éves eseménynaptár, amely a szövetség által ismert összes túráról időben hírt ad. A természet színeit viselő weboldalhoz egy Extranet rendszer is kapcsolódik, amely az MTSZ elnökségi tagjainak munkáját nagyban támogatja. A természetjárók egymással is értekezhetnek a túrákon szerzett élményeikről, vagy társakat is szerezhetnek következő túrájukhoz a weboldalon keresztül, ugyanis az egyirányú tartalmak mellett Fórum funkció támogatja a közösségépítést a természetjárók site-ján. Az oldal létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta.