Blogszolgáltatást indított a HáziPatika.com

forrás Prim Online, 2006. június 6. 19:03
A blog, vagyis az internetes-napló vezetése egyre népszerűbb eleme az internetes szolgáltatásoknak. Nagyon sok helyen van lehetőség blog vezetésére, azonban a HáziPatika.com blogrendszerében a szerkezeti felépítés és a tematikus jelleg még különlegességnek számít.
A szolgáltatás egyik része, a Dr. Blog igazi újdonság, hiszen ezt azon vállalkozó kedvű gyakorló orvosok vezethetik, akik hivatalos orvosi pecsétszámmal rendelkeznek. A rendszer még csak néhány napja lett elindítva, de az első - igen érdekesnek és tartalmasnak - ígérkező blogok már indultak. Az érdeklődők jelenleg egy gyermeksebész, egy baleseti sebész és egy háziorvos mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást, így megismerhetik a gyógyító munka szépségeit és nehézségeit. A Dr. Blog elindításának alapötletét az adta, hogy, mint ezt a népszerű tv-sorozatok is alátámasztják, sokan kiváncsiak, milyen egy orvos mindennapi élete, milyen feladatai vannak munkája során, milyen érdekes esetekkel kell megbirkoznia. A szolgáltatás elindításával a HáziPatika.com szeretné, ha orvos és beteg jobban megértené a közöttük felmerülő esetleges konfliktusok eredetét, illetve a hasznos információk révén hatékonyabbá válna az orvos és a beteg közötti együttműködés, valamint a gyógyító munka.

A szolgáltatás másik részébe, a blogokba elsősorban az egészségügy, egészségmegőrzés, betegségek, egészséges életmód témakörben várják a vállakozó kedvű naplóírokat. A blogok bejegyzései révén példaértékű emberi sorsokat, látványos gyógyulásokat vagy éppen drámákat ismerhetünk meg. Az életben mindig akadnak olyan helyzetek, amelyből tanulni lehet. A szolgáltatás célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a sorstársakat, erőt adjon a betegségekkel szembeni harcban, segítse az egészséges életmód népszerűsítését.

A HáziPatika blogszolgáltatása a www.hazipatika.com/blog címen érhető el.