Digitális televízió a 7. Internethajón

forrás Prim Online, 2006. június 7. 13:31
Az immár hetedszer "kifutó" Internethajó utasai Budapesten az elsők között próbálhatják ki a közeljövő várva-várt hírnökét, a digitális televíziót (IP TV), amelyet a TVnet Kft. mutat be a hajó közönségének június 8-án. Ezt az első próbát az augusztustól induló - a cég 100 ügyfele számára sugárzott, 10 csatornás - kísérleti adás követi.
Az egész napos szakmai konferencián - az Internethajó történetében először - nyílik mód a világháló folyamatos elérésére, a TVnet jóvoltából.

"Mi volt, s mi lesz?" címmel a múlt eredményeire és a jövő terveire utal a hetedik Internethajó szlogenje. Az infokommunikációs piac egyik legjelentősebb rendezvényének főtámogatója idén a TVnet. A cég - az Internethajó életében először - biztosít folyamatos internetelérést a június 8-i neves eseményen, ahol a TVnet Internet Café-ban bárki a világhálóra kapcsolódhat. A szolgáltató ezen kívül bemutatja legújabb, a közeljövő egyik, várhatóan legnagyobb technikai nóvumát: a digitális televíziózást. A rendezvény közel ötszáz résztvevője így az elsők között pillanthat be az IP TV világába.

A TVnet az alternatív internetszolgáltatók közül elsőként, 2006 augusztusától nyújt digitális TV szolgáltatást - 10 csatornás kísérleti adásban, 100 ügyfele számára.

A TVnet a két szolgáltatásához 10 Mbit/sec sebességet - 2 Mbit/sec-et a TVnet Internet Café, és 8 Mbit/sec-et az IP TV számára - biztosít az Internethajón.