ADSL2 az Inviteltől

forrás Prim Online, 2006. június 7. 14:11
Az ADSL2 bevezetésével az Invitel és T-Com szolgáltatási területén lehetőség nyílik az akár 20 Mbps-os letöltési sebesség elérésére, mellyel a cég biztosítja a megfelelő technológiai környezetet olyan új szolgáltatások igénybevételéhez, mint pl. az interneten keresztüli videokonferencia.
A nyugat-európai trendekhez hasonlóan hazánkban is egyre nő a nagyobb sávszélességet igénylő üzleti megoldások száma. Ennek megfelelően az Invitel tovább növelte szélessávú internetszolgáltatásainak skáláját, biztosítva ezzel pl. a videokonferencia hatékony igénybevételét. Az ADSL2 technológia a korábbinál jelentősen nagyobb sávszélességet garantál az ügyfelek számára. Az ADSL szabvány aszimmetrikus jellege megmarad, azonban a letöltési sebesség látványosan megemelkedik: a választott csomagtól függően 12, 16, ill. 18 (Invitel területeken 20) Mbps maximális letöltési sebességet biztosít a cég.

Az eddig megszokottnál akár 20-szor nagyobb sebesség mellett az Invitel ADSL2 csomagjai extra szolgáltatásokat is tartalmaznak, így pl. tűzfal-funkciókkal rendelkező routert, domainnév-regisztrációt és -karbantartást, fix IP-címet és vírusirtót is.