Magyarország új példaképei

forrás Prim Online, 2006. június 9. 10:30
Speciális iskola zenetanára, sérült gyermekek munkahelyi képzésének szervezője és lokálpatrióta egyesületvezető kapta a Pannon Példakép Díjat.
A Pannon Példakép Alapítvány 2006. második negyedévi díjátadóján a több száz jelölt közül a kuratórium által kiválasztott három legkiválóbbnak adták át a Példakép Díjakat, s a velük járó egy-egymillió forintot.

Magyarország új példaképei:


A Pannon Példakép Alapítvány - melynek célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak - 2006-ban is negyedévente három díjat ad át.

"Amikor a Pannon másfél évvel ezelőtt elindította a Példakép Alapítványt, igaziból nem tudtuk, mire számíthatunk. Nem volt előttünk közvetlen nemzetközi minta, hasonló magyar kezdeményezés sem - a Példaképnek nem volt példaképe. De biztosak voltunk abban, hogy az ország tele van nagyszerű emberekkel, akikről a legszűkebb környezetükön kívül, az általuk segítetteken kívül nem tud senki. Ők olyasmit tudnak felmutatni, amiből mindannyian tanulhatunk, amiből mindannyian erőt meríthetünk" - mondta a díjátadón Somlyai Dóra, a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója, az alapítvány kuratóriumának tagja. Somlyai Dóra hangsúlyozta: "A példaképek csak akkor tudnak ilyen hatást elérni, ha széles körben megismerik őket. Ezért számítottunk a Példakép Alapítvány munkájában az első pillanattól kezdve a médiára. Ha a példaképek megjelennek a lapokban, rádiókban, tévékben, internetes oldalakon, akkor az alapítvány elérte egyik legfontosabb célját."

A Példakép Alapítvány folyamatosan várja a jelöléseket. Az alapítvány postacíme: Pannon Példakép Alapítvány, 2040 Budaörs, Baross u. 165.; elektronikus levélcíme: peldakep@peldakep.hu. Az alapítvány működéséről további információk az interneten a www.peldakep.hu oldalon találhatóak.