Románia: a távközlés a legvonzóbb befektetési terület

forrás Prim Online, 2006. június 9. 17:36
A Külföldi Befektetések Romániai Ügynöksége (ARIS) adatai szerint az utóbbi négy év legnagyobb romániai befektetései a távközlés területén történtek.
2001. október 1. és 2006. április 30. között 57, összértékében 1,3 milliárd dollár befektetést hajtottak végre ezen a területen, ami a teljes befektetések 23,54%-át teszi ki. Ennek eredményeként a távközlés olyan területeket előz meg, mint a szolgáltatások, a faipar, a kereskedelem, az energiaipar vagy az építőipar.

- A külföldi befektetések ranglistáján a távközlés által elfoglalt első hely egyaránt igazolja a távközlési és információs technológiai minisztérium stratégiájának sikerét, valamint a román társadalom fejlődését az új technológiák alkalmazása terén. A telekommunikációs piac óriási potenciállal rendelkezik, ezért a jövőben is hasonló eredményekre számítunk" - jelentette ki Nagy Zsolt távközlési és információs technológiai miniszter.

A minisztérium stratégiai célja a folyamatos egyeztetés az IT&C szektor szereplőivel, azzal a szándékkal, hogy minél több befektetőt tegyenek érdekeltté ezen a területen, ezáltal növelve a közigazgatás hatékonyságát.