Az Albacomp szolgáltathat a BM-nek

forrás Prim Online, 2006. június 13. 12:21
Az Albacomp zrt. nyerte a Belügyminisztérium Informatikai Főosztályának pályázatát, amelyet a Minisztériumhoz tartozó 10 intézményben működő Microsoft termékekhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzésére írtak ki ez év április 28-án. A kizárólag szolgáltatásokra szóló szerződés jól illeszkedik az Albacomp új stratégiájába, miszerint 2-3 éven belül a forgalom 50%-a már szolgáltatásokból fog befolyni.
A több mint 70 millió forint értékű tenderen az Albacomp hat pályázó közül került ki nyertesként, a pályázatban előírt megfelelő számú – és Microsoft által kiadott minősítéssel rendelkező – szakembereinek, az államigazgatásban végzett referenciáinak, és nem utolsó sorban versenyképes árainak köszönhetően.

A szolgáltatások keretében az Albacomp egy éven keresztül 7x24 órás támogatási szolgáltatást nyújt az érintett belügyi szerveknél működő több ezer Microsoft platformon futó kliens számítógéphez és szerverhez, illetve rendszermérnöki tanácsadást végez a BM és intézményei számára. A vállalat emellett szakmai továbbképzés tart a BM-nél és annak intézményinél dolgozó informatikusok számára, Microsoft termékek üzemeltetésével kapcsolatban.

Az elmúlt évben az Albacomp forgalmának jelentős hányada – mintegy 5 milliárd forint – közbeszerzés keretében nyert megrendelésből származott. A vállalat a jövőben a megrendeléseken belül szeretne egyre több szolgáltatást értékesíteni: a tervek szerint 2006-ban 25, 2008-ban pedig már a forgalom 50%-a szolgáltatásokból fog befolyni.