Márkaváltás Macedóniában: T-Mobile-ra változik a Mobimak

forrás Prim Online, 2006. június 13. 16:48
A Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Mobimak, Macedónia vezető mobilszolgáltatója a mai napon Szkopjében bejelentette, hogy felveszi a T-Mobile nevet. A márkaváltás a tervek szerint 2006. szeptember elejére fejeződik be. Ezzel a Mobimak és ügyfelei a T-Mobile családnak, a világ egyik legnagyobb mobilkommunikációs közösségének részévé válnak.
A Mobimak - amely a Magyar Telekom többségi tulajdonában levő macedón távközlési társaság, a MakTel 100%-os tulajdonú leányvállalata - 68%-os részesedéssel rendelkezik a macedón mobilpiacon. Immár 10 éve tartó töretlen növekedése során mintegy 900 ezer ügyfél bizalmát sikerült elnyernie.

A T-Mobile név felvétele megérdemelt siker a Mobimak számára, amelyet folyamatos növekedéssel és fejlesztéssel, valamint kitartó munkával és ügyfélkapcsolatokkal ért el. A T-Mobile márka bevezetésével a világ egyik legjelentősebb márkájának minőségi és üzleti színvonala honosodik meg Macedóniában.

A világszerte ismert T-Mobile a közép- és kelet-európai régió vezető mobilmárkája. A T-Mobile mintegy 88 millió ügyfelet szolgál ki a világ számos országában - így Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban, Németországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban -, amelyekhez 2006 szeptemberétől Macedónia is csatlakozik.

A MakTel igazgatósága 2006 februárjában hozott döntést a MakTel márkaváltási folyamatának megkezdéséről. A folyamat a Mobimakkal közös projekt keretében kerül lebonyolításra és előreláthatólag 2007 első negyedévében zárul, a MakTel teljes márkaváltásával - a T-Com és a T-Mobile nemzetközi márkák macedóniai bevezetésével.