Paypal-lal érkezik az új Skype

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 14. 18:46
Egy a napokban megrendezett Las Vegas-i fejlesztői konferencián az eBay aukciós portál képviselői bejelentették, hogy az immár tulajdonukban lévő Skype cég legújabb VoIP-alkalmazása PayPal-támogatással fog érkezni. A beszámoló szerint a PayPal fizetési opcióval kibővített Skype ideális lesz majd az online árveréseken résztvevők számára, és más tranzakciók is egyszerűen lebonyolíthatóak lesznek segítségével.

Ugyan a 2.5-ös tesztverzió már egy ideje letölthető, azonban az még nem tartalmazza az említett funkciót, hanem a tervek szerint csakis a végleges változatban kap majd helyet az új opció. Ahogyan az a fejlesztői konferencián szemléltetett prezentációból is kitűnik, a jövőben a VoIP-szoftver regisztrált felhasználóinak lehetőségük nyílik majd az egymás közötti átutalások lebonyolítására. Ennek megvalósítása érdekében két új menüponttal bővül a szoftver; a "Send Money" opcióval pénzt küldhetünk, a "Request Money" funkcióval pedig pénzt fogadhatunk.

A Skype-felhasználók számára azonban nem teljesen ismeretlen a PayPal, ugyanis eddig a Skype Store-ból történő csengőhangvásárlások esetén is ily módon lehetett fizetni.