Dokumentum-kezelési roadshow 17 városban

Kovács Attila, 2006. június 14. 14:56
„Dokumentum-kezelés testközelben” mottóval tartanak a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE) Dokumentum-technológiai Szakosztályának szakmai irányítása mellett 2006. június 19-étől négy héten át, 17 várost érintő rendezvény-sorozatot.
A DMS Roadshow elnevezésű utazó konferencia sorozat fő célja a dokumentumkezelés népszerűsítése olyan módon, hogy „kéz közelbe” kerüljön a DMS (Document Management System) piac megfogható, bemutatható része, hogy az iratkezelés, dokumentumkezelés terén előtérbe kerüljenek a hatékony elektronikus megoldások.

Az egyes rendezvényeken a témával foglalkozó oktatási intézmények, társadalmi szervezetek, és a szabályozó hatóságok szakmai előadásait termékbemutatók színesítik, ahol a leendő felhasználók áttekinthetik a korszerű lehetőségeket, ötleteket meríthetnek a már meglévő eszközeik hatékonyabb kihasználására, kérdezhetnek a témakörben legjártasabb szakemberektől, és akár ki is próbálhatják a különböző eszközöket.

A HTE illetékes szakosztálya állítólag úgy állította össze a programot, hogy a dokumentumkezelés, iratkezelés tudományos, technikai, technológiai, és gazdasági megközelítése is helyet kapjon benne, azért, hogy a döntéshozó felsővezetőtől a végfelhasználóig mindenki egyaránt hasznos, új ismeretekkel gazdagodjon.

A rendezvény helyszínei: Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Tatabánya, Veszprém, Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szekszárd, Kaposvár, Székesfehérvár, Békéscsaba, Szolnok, Szeged és Kecskemét.