Továbbra is virágzik a fájlcserélés

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 15. 18:42
A film- és zeneipar folyamatos perei valamint a hatóságok razziái úgy tűnik nem hozzák meg a kívánt eredményt, ugyanis a P2P-hálózatok egyre népszerűbbé válnak az internetezők köreiben.
A BigChampagne piackutató legfrissebb jelentése szerint az elmúlt hónapban majdnem tízmillió, pontosabban 9,74 millió fájlcserélő felhasználót regisztráltak, ami a tavaly májusi értékhez viszonyítva 12,4%-os növekedést jelent. Maga az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA) hajdani elnöke Hillary Rose is azon véleményének adott hangot blogjában, miszerint a pereskedés és megtorló akciók helyett célszerűbb volna, ha a kiadók mindinkább a P2P-hálózatokkal való együttműködésre törekednének, és megpróbálnák legalizálni azokat.

A BigChampagne aktuális tanulmányából még az is kiderül, hogy felmérésük elkészítésekor nem vették figyelembe a BitTorrent-portálokat, ám ha azok regisztrált tagjait is összeszámolták volna, akkor jóval nagyobb értéket közöltek volna a fájlcserélő-rendszerek felhasználóinak a számát illetően.