A Philips 1,3 milliárd dollárért megvásárolja az Intermagnetics-et

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 16. 09:18
A holland Philips Electronics NV megállapodott a gyógyászati képalkotó berendezések mágneses egységeit gyártó Intermagnetics megvételéről; a vételár részvényenként 27,50 dollár, azaz összesen 1,3 milliárd dollár - készpénzben.
A hír bejelentésekor a Philips közölte, várakozásai szerint az Intermagnetics már 2007 végére kedvező hatással lesz üzemi nyereségességére.

"Rövid távon azt várjuk, hogy növelni leszünk részesedésünket a berendezések piacán, mivel bővülhet termékkínálatunk, miközben gyorsulhat az innováció üteme és alacsonyabb költséggel lesz működtethető az ellátási lánc is" - véli Jouko Karvinen, a Philips orvosi rendszereket gyártó egységének vezérigazgatója.

Az Intermagnetics olyan nagy térerejű szupervezető mágneseket fejleszt, gyárt és értékesít, amelyeket az MRI (Mágneses Rezonancia Képalkotás /Magnetic Resonance Imaging) rendszerekben használnak. Pénzügyi évének februárban befejőzödött negyedik negyedében a társaság bevétele 304 millió dollár volt. A Nasdaqon jegyzett részvény szerdán 21,38 dolláron zárt.