További fontos határozatok a Synergon folytatólagos közgyűlésén

forrás Prim Online, 2006. június 16. 14:41
A Synergon Informatika Rt. 2006. május 30-án felfüggesztett évi rendes közgyűlése a mai napon folytatódott. Ez alkalommal a testület 2006. szeptember 30-ig terjedő időszakra négytagú felügyelő bizottságot választott, három évre a Synergon állandó könyvvizsgálójává választotta a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-t, és döntött az alapszabály egyes pontjainak módosításáról is. Utóbbi döntésnek megfelelően a társaság új elnevezése Synergon Informatika Nyrt.-re változik, és a jogszabályoknak megfelelően egyszerűsödik a társaság közzétételi gyakorlata is.
Mint ismeretes, a közgyűlés korábban, május 30-án elfogadta a Synergon Informatika Rt. és a Synergon Csoport 2005. évi éves beszámolóit, valamint döntött az igazgatóság és a felügyelő bizottság beszámolójának elfogadásáról is. A minősített, 75%-os többséget igénylő előterjesztések közül a közgyűlés nem tudta megválasztani a társaság igazgatóságát. A részvényesek döntése alapján ugyanakkor újból működik a felügyelő bizottság: a közgyűlés a testület tagjaivá választotta Czakó Ferencet és Dr. Fintha-Nagy Ádámot, valamint a két munkavállalói delegáltat, Kemecsey Máriát és Szalma Lászlót.

A Synergon vezetése pozitívan értékeli, hogy a közgyűlés további fontos döntésekkel biztosította a társaság működésének zavartalanságát, illetve a jogszabályok előírta változtatások végrehajtását. A társaság vezetése a rendelkezésére álló eszközökkel továbbra is igyekszik elősegíteni az új igazgatóság megválasztását, miközben valamennyi szükséges feltétel birtokában gondoskodik a társaság megszokott működéséről.