Június végén érkezik a Samsung asztali Blu ray-lejátszója

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 16. 18:08
Hét elején felröppent a hír, hogy a Sony és Pioneer gyártók után a Samsung is elhalasztja asztali Blu ray-lejátszójának a premierjét, azonban a vállalat szóvivői bejelentették, hogy tartják magukat a korábban meghatározott hó végi időponthoz.
Ezek szerint a BD-P1000 névre keresztelt készüléket az amerikai lakosok június 25-től kezdődően már megvásárolhatják, és előreláthatólag valamikor szeptemberben megkezdik a Player európai forgalmazását is. A Samsung lejátszó ezer dollár körüli összegért lesz majd beszerezhető kezdetben a tengerentúlon, azonban szakértők úgy vélik, hogy az ennél jóval olcsóbb, Blu ray-meghajtóval felszerelt PlayStation 3 őszre tervezett bemutatkozása miatt a gyártó kénytelen lesz addigra csökkenteni kéklézeres terméke árát.

A BD-P1000 a nagyfelbontású tartalmakon kívül alkalmas a hagyományos DVD-k lejátszására is, valamint támogatja a Dolby Digital, Dolby Digital Plus, MPEG2, DTS valamint MP3 hangformátumokat.

Öt nappal a Samsung Blu ray-lejátszó premierje előtt a Sony Pictures Home Entertainment valamint a LionsGate stúdiók megjelentetik az első ezen formátumban kiadott nagyfelbontású filmeket is.