NJSZT-kongresszus Győrben

Kovács Attila, 2006. június 20. 14:40
A Győrben, a Széchenyi Egyetemen június 27-29. között rendezendő IX. Országos Neumann Kongresszus volt a témája a mai NJSZT-sajtótájákoztatónak. A megjelenteket Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója, Bakonyi Péter, a társaság elnöke és a rendezvény arany fokozatú támogatója képviseletében Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója üdvözölte, illetve tájékoztatta.
A Sólyom László köztársasági elnök fővédnökségével tartandó háromnapos konferencián nyolc szekcióban összesen 89 (!) előadás és három kerekasztal-beszélgetés hangzik el. Külön is kiemelhető néhány momentum: ilyen pl. Dilep Bhandakar (Intel): Egy új korszak hajnala - Multi-Core Computing címmel a plenáris ülésen elhangzó előadása, továbbá Az információs társadalom szabályozási kérdései címmel megrendezendő kerekasztal-beszélgetés, valamint az az e-közigazgatás, e-kormányzás, e-gazdaság szekciókban elhangzó meglepően sok rövidebb lélegzetű előadás. A plenáris ülés további előadásai: Kroó Norbert (MTA): Kihívások és lehetőségek a 21.század kutatás-fejlesztésében, Nagy-Czirok László (IBM Magyarország): Az információs társadalom biztonsági stratégiája. Sima Dezső és Alföldi István elnöklésével külön szekció foglalkozik az informatika-oktatás kérdéseivel. Az új technológiák szerelmeseinek ajánlható előadás témák: folyóírás élményét adó multimodális interfész; újelvű számítástechnikai eszközök; Grid hálózatok vállalatoknak; Grid-kutatás hazai eredményei; kitáruló adattár; szolgáltatás-orientált technológiák stb.

Paál Péter utalt rá, hogy az IBM éppen idén ünnepli magyarországi képviselete fennállásának 70. évfordulóját, és ez jó apropó, hogy támogatóként részt vegyen a cég a Neumann kongresszuson. Az esemény bronz fokozatú támogatói: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Sun Microsystems Kft., Gábor Dénes Főiskola, médiatámogatója az Adverticum és az IT-Business.

A kongresszus résztvevőinek a tiszteletére június 27-én este fél hétkor a Győri Nemzeti Színházban "A fényeken túl" címmel magyar szerzők műveiből musical-estet tartanak.

További információ