Hungaroton albumokkal bővül a T-Online Zeneáruház kínálata

forrás Prim Online, 2006. június 21. 17:45
A T-Online Zeneáruházban elérhetővé válik a Hungaroton teljes könnyűzenei és folkrepertoárja, valamint komolyzenei és népzenei kínálatának legfontosabb felvételei. Magyarország egyetlen internetes zeneáruházában a bővítésnek köszönhetően több mint 300 000 zeneszám lesz elérhető.
A Hungaroton repertoárja felöleli a magyar előadók, zenekarok teljes skáláját a 90-es évekig - többek között az EDDA, Omega és Koncz Zsuzsa dalait -, ezenkívül a komolyzenei és népzenei archívum jelentősebb darabjai is megtalálhatóak a kiadó, és most már a Zeneáruház kínálatában.

A Zeneáruházban teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyekbe külön-külön ingyenesen bele lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. Az eddigi tapasztalatok szerint a több mint 30 000 regisztrált felhasználó inkább zeneszámokat vásárol, a dalok letöltése pedig hatszorosa a teljes albumokénak. Ezek az arányok azt a felismerést támasztják alá, hogy napjaink felhasználói a saját válogatások összeállítását részesítik előnyben, akár többféle zenei ízlésvilágot is kombinálva, szemben a teljes albumok megvásárlásával. Mindehhez a Zeneáruház tökéletes csatornát tud biztosítani, hiszen amellett, hogy lehetőséget nyújt önálló zeneszámok letöltésére, a boltban történő vásárlások korlátai is kikerülhetők, az otthon kényelméből tudnak válogatni, a számukra érdekes albumokba belehallgatni, majd vásárolni.

A kiválasztott zenéket bankkártyás fizetéssel, T-Mobile mobilvásárlással, emelt díjas SMS-ben, vagy a T-Online előfizetők a havi számlájuk terhére vásárolhatják meg. Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3400 forint, egy önálló szám pedig 340 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyeket 240 forint/zeneszám, illetve 2400 forint/album áron értékesítenek. Ez az árszínvonal bizonyos szempontból kedvezőbb is a hasonló nemzetközi szolgáltatások árszínvonalánál, hiszen Európában a legfrissebb slágerlistán szereplő dalok ára a másfél eurót (kb. 400 Ft) is elérheti.

A Zeneáruház a Microsoft Corporation Digital Rights Management rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (wma) formátumban tölthetők le, amely az MP3-nál jobb minőséget biztosít. A letöltött zenefájlok digitális tartalomvédelme megakadályozza, hogy a számok ellenőrizhetetlen módon terjedjenek az interneten. A megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. A Hungaroton tartalmai 7 CD-re írást tesznek lehetővé, illetve minden megvásárolt dal 5 számítógépen aktiválható.