Informatikai és távközlési albizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz

forrás Prim Online, 2006. június 22. 15:16
Annak ellenére, hogy a kormány nem tartja fontosnak az informatikát és a távközlést, hiszen főosztályi szintre alacsonyította le az ágazat képviseletét, a Fidesz ezeket a háttérbe szoruló kérdéseket felszínen kívánja tartani - olvasható Nyitrai Zsolt, a párt informatikai és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője közleményében.
A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja ma megtartotta alakuló ülését. A munkacsoportban az informatika és a távközlés iránt elkötelezett európai parlamenti és országgyűlési képviselők, valamint civil szakértők dolgoznak. A munkacsoport megállapította, hogy a négyéves koalíciós osztozkodás végeredménye az lett, hogy az informatikai tárca épületére ténylegesen is kikerült az ELADÓ tábla. Azzal, hogy a kormány megszüntette a minisztériumot, üzent mindenkinek: a jövőben nem élvez prioritást a terület.

A Fidesz számára ez elfogadhatatlan, ezért a munkacsoport kezdeményezte az informatikai és távközlési albizottság létrehozását a gazdasági bizottságon belül. A Fidesz akciótervet készít az európai fejlesztési irányok figyelembevételével annak érdekében, hogy a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedéseinek ne essen áldozatul az ágazat. A munkacsoport kiemelten kíván foglalkozni a telekommunikációs piac szabályozásával, a digitális televíziózással és az elektronikus közigazgatással - áll a közleményben.