Az XAPT kanadai leányvállalat első komoly szerződése

forrás Prim Online, 2006. július 1. 13:05
Az XAPT Hungary Kft. márciusban megalakított kanadai leányvállalata a Medisys Health Group, Kanada egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportjával kötött szerződést Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási rendszer bevezetésére.
Medisys Health Group a torontói tőzsdén jegyzett cég, amely 750 alkalmazottat foglalkoztatva Kanada egész területén nyújt egészségügyi szolgáltatásokat több mint 4000 vállalati ügyfél számára (http://www.medisys.ca/index-en.htm).

A tervek szerint jövő év elejétől élesben működő, legalább 100 munkatárs által használt Dynamic AX rendszer a Medisys Health Group teljes ügyvitelét átfogja majd a több fázisban megvalósítandó bevezetés után.

A projekt júniusban indult első fázisában az alap Dynamics AX rendszer modulok kerülnek bevezetésre a Medisys Health Groupnál, amelyek interfészek segítségével kapcsolódnak a cégcsoportnál jelenleg alkalmazott egészségügyi rendszerekhez. A második fázisban kerül bevezetésre a kanadai bérszámfejtés, humán erőforrás és az AX vállalati portálja. A harmadik fázis során a jelenlegi egészségügyi szolgáltató megoldás kiváltására kerül sor a Dynamics AX egészségügyi rendszerével.

„A szerződés több szempontból is fontos az XAPT számára” – mondta dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT csoport ügyvezető igazgatója. „Egyrészt ez a márciusban megalakított kanadai leányvállalat első komoly szerződése, így megalapozza a cég működését, és bizonyítja, hogy a magyartól eltérő észak-amerikai piacon is megvan az igény a vállalatirányítási és a Microsoft Dynamics AX bevezetésével kapcsolatos tudásunkra és tapasztalatunkra. Másrészt ez egy egészségügyi projekt, ezért nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy a következő években idehaza, valamint a régió más országaiban is nagyobb figyelmet kapnak a korszerű informatikai rendszerek az egészségügyben, amellyel az ügyfélkiszolgálás és a hatékonyság javítható. Ennek jó eszköze lesz az XAPT által megvalósítandó Microsoft Dynamics AX rendszer.”