Energia- és anyaghasznosítás - Ingyenesen reciklálja gépeit a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 1. 14:25
Az amerikai Dell számítógépgyártó vállalat bejelentette, hogy hamarosan kiöregedett készülékei ingyenes reciklálását biztosítja valamennyi felhasználójának.
Ezt az újrahasznosítási gyakorlatot a vállalat a jelentések szerint Európában már meg is valósította. Amerikában az új rendszerű gépek vásárlóinak biztosítja most még ezt a lehetőséget, más gépeknél 22 és fél kilóig a visszaszolgáltatót 10 dollár ellenében szabadítja meg öreg készülékétől.

Az észak-amerikai kontinensen csak szeptembertől várható az ingyenes visszavétel, majd novembertől már a világ minden országában így lesz. A eljárás lényege, hogy a felhasználó online közölje a gép szériaszámát a Dell webhelyén, majd a felesleges masinát be kell csomagolnia elvitelre.

A Dell lényegében amerikai társa, az Apple tavasszal elindított reciklálási programját követi. A Hewlett-Packard számítógépgyártó cég azzal toldotta meg környezetvédelmi tevékenységét, hogy most nyáron egész sor begyűjtő-körutat szervez, és ez esetben sem kell fizetnie a gépet leadóknak.