Ericsson – Telenor: Megállapodás mikrohullámú átvitelre

forrás Prim Online, 2006. június 30. 11:53
Az Ericsson és a Telenor nevű norvég szolgáltató mikrohullámú átviteli megoldások szállítására vonatkozó globális keret-megállapodást írt alá. A két évre szóló szerződés a felek meglévő együttműködésének kiterjesztése, és a Telenor-csoport többségi tulajdonában lévő összes leányvállalatra vonatkozik.
A szerződés értelmében az Ericsson MINI-LINK és Marconi védjegyű, ponttól pontig terjedő mikrohullámú átviteli termékeket szállít a Telenor részére, például nagykapacitású rádióberendezéseket, intelligens forgalmi csomópontokat, valamint kis- és nagy hatótávolságú rendszereket.

Norvégia legnagyobb vezetékes és mobiltávközlési szolgáltatójaként a Telenor jelentős nemzetközi tevékenységet folytat a mobiltávközlés területén. Az Ericsson mikrohullámú átviteli termékválasztékának segítségével a szolgáltató képessé válik eltérő igények kielégítésére is, ugyanis költséghatékony lefedést, a vezetékes és mobil szélessávú alkalmazás számára egyaránt nagy kapacitást, valamint a rádióberendezéseket a vezérlőállomásokkal, illetve a gerinchálózattal összekötő, rendkívül versenyképes ún. backhaul megoldást képes nyújtani.