Microsoft Gold Partner lett és további ISO minősítéseket szerzett a KFKI-LNX

forrás Prim Online, 2006. július 3. 14:17
A KFKI Csoporthoz tartozó Icon és Iqsys után a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. is megszerezte a "Microsoft Gold Partner" minősítést.
A Microsoft többféle partneri kategória alapján minősíti a termékeit értékesítő vállalatokat. Az IT-infrastruktúra megoldások területén (Advanced Infrastructure Solutions és Networking Infrastructure Solutions) csak néhány hazai cég rendelkezik tanúsítvánnyal, amelyek közül a KFKI-LNX-nek sikerült most "arany fokozatot" elérnie.

A KFKI Csoport másik két tagvállalata, az Icon és az Iqsys korábban már megszerezték a saját ágazatuknak megfelelő Microsoft Gold Partneri címet. Az IT-rendszerek üzemeltetésében és építésében elért eredmény nagyon fontos állomás a KFKI-LNX számára - fejtette ki Menyhért Zoltán, a cég üzemeltetésért felelős műszaki igazgatója. Ezen tevékenységeket a vállalat húsz, Microsoft képesítéssel rendelkező munkatársa támogatja. A Microsoft alapú IT-rendszerek üzemeltetése és építése ebben az évben várhatóan meghaladja a cég árbevételének 10 százalékát.

A cég nem csak mások számára nyújt IT-biztonsági megoldásokat, hanem saját működésében is megújította rendszerét, a szabványok alkalmazását. Bevezetésre került az MSZ ISO/IEC 27001:2006 Információbiztonsági Irányítási Rendszer valamint az MSZ EN ISO 14001:2005 Környezetközpontú Irányítási Rendszer - közölte Forró Péter, a cég minőségügyi vezetője. Az irányítási rendszer kialakításakor részletes kockázatelemzés készült, valamint széleskörűen felmérték a cég tevékenységéhez kapcsolódó környezeti hatásokat. Megtörtént a rendszer független tanúsítóval történő auditálása is. Ezzel jelentősen emelkedett a KFKI-LNX belső, valamint ügyfelei adatainak biztonsága. Ugyancsak sokat javult a dolgozók környezettudatos gondolkodása - zárta szavait a minőségügyi vezető.