Új névvel és logóval jelentkezik a MasterCard kártyatársaság

forrás Prim Online, 2006. július 6. 15:30
Röviddel 2006. május 25-i tőzsdei bemutatkozását követően a MasterCard International kártyatársaság új céglogót és vállalati megnevezést vezet be.
A kártyatársaság neve 2006. júliusától MasterCard Worldwide Inc.-re változik és az eddig ismert két egymásba kapcsolódó - egy sárga és egy vörös - kör helyett a társaság vállalati arculatának központi elemeként egy három körívből álló logó jelenik meg .

A MasterCard Worldwide az új hármas logóval a cég tevékenységének három legfontosabb elemét szeretné szimbolizálni. A cég franchisor szerepét - márkáit (MasterCard, Maestro, Cirrus) és az ehhez tartozó értékek használati jogát pénzintézeteknek adja használatba - az első kör jeleníti meg. A második körív a MasterCard adatfeldolgozó (processing) szerepét hangsúlyozza, mely segítségével a bankok pontos és gyors adatokat kapnak a világ bármely részén történt kártyás fizetésekről. A logó harmadik körének tartalmát, mely egy áttetsző lencseként tartja össze az alaptevékenységeket szimbolizáló köröket, a cég tanácsadói szerepe határozza meg.

Továbbra is a megszokott két köríves logó szerepel a társaság által jegyzett bankkártyákon és a világszerte több mint 24 millió elfogadóhelyen, tehát a MasterCard termékek arculata nem, csak a vállalati imázs változik.