Virtuális irodák az újjáépülő Lánchíd Palotában

Szalay Dániel, 2006. július 6. 22:17
Úgynevezett virtuális irodák is lesznek az egyébként 5 milliárd forintos beruházással megújuló, várhatóan idén decemberre elkészülő budapesti Lánchíd Palotában - jelentették be a beruházók a tegnapi sajtótájékoztatón. A Magyarországon még újszerű ötletnek számító virtuális iroda főleg sokat utazó üzletemberek számára lehet ideális, akik például a beérkező postát, faxokat az interneten kérdezhetik le, és tényleges irodára csak ritkábban - havonta maximum 20 órában - van szükségük.
Mint Skach Anna, a Lánchíd Palota Kft. igazgatója a Prim Online kérdésére a beruházást bemutató tegnapi sajtótájékoztatót követően elmondta, a Fő utca 1. szám alatt található luxusingatlanban mindössze 8 bérlőnek lesz állandó helye. Ők versenytárgyalások során szerezhetnek bérleti jogot az eredetileg 1867-ben, a kiegyezéskor épült, de idén decemberre teljes pompájában megújuló épületbe.

Ám a Budapesten irodával nem rendelkező, sokat utazó üzletemberek számára is tartogatnak egy meglepetést. Ők az épületben "virtuális főhadiszállást" tarthatnak fenn: amikor épp Magyarországon tartózkodnak, a palotában úgy fogadhatják üzletfeleiket, mintha az a saját irodájuk lenne, tehát használhatják a ház teljes infrastruktúráját, például a lehallgatás ellen védett tárgyalót. Ilyenkor a palota üzemeltetői az adott cég logóját tüntetik fel az iroda ajtaján, és a cég ismertetőit is elhelyezik a kért módon, valamint az adott idegen nyelveket beszélő titkárnők is rendelkezésre állnak. A tárgyalás végeztével aztán - miután az épület üzemeltetői lecserélik a cégtáblát - az irodahelyet az internetes foglalási rendszerben előzetesen regisztráló következő üzletember veheti birtokába - arra a néhány órára, amíg Budapesten van.

Az igazán izgalmas azonban az, hogy a virtuális iroda címére, a Fő utca 1. számra érkező papír alapú levelek akkor is utolérik a menedzsereket, ha épp nem Magyarországon tartózkodnak. A postát a titkárnők digitalizálják, majd azokat az interneten keresztül egy jelszó segítségével a világ bármely pontjáról le lehet kérni. Természetesen minden üzletember saját helyi telefonszámot is kap, amelyet névjegykártyáján feltüntethet, a hívásokat pedig profi titkárnő válaszolja meg a cég nevében vagy vesz fel üzenetet. A telefonüzeneteket egyébként szintén az internetes rendszeren keresztül lehet visszakeresni, ugyanígy a beérkező faxokat is a virtuális rendszerben továbbítják majd a világ bármely pontjára a Lánchíd Palotában virtuális irodát bérlők számára.

A virtuális iroda szolgáltatás révén tehát azok is bérlők lehetnek a Budapest egyik legszebb részén - a Világörökség részét képező, a budai Vár aljában a "0 km"-es kőnél - található irodaházban, akiknek nem sikerül az állandó bérlők közé bekerülnie. Mindez ráadásul nem csak hogy sokkal olcsóbb, mint állandó irodát fenntartani, de kényelmes is, hiszen a globalizálódó világ igényeire ad választ ez az informatikai rendszerrel megtámogatott lehetőség. Arról már nem is beszélve, hogy amikor mégis személyesen keressük fel az "irodánkat", partnereinket lenyűgöző környezetben fogadhatjuk, és a panoráma is első osztályú.