Hegyalja Fesztivál: internet cafe és online jegyrendelés az utolsó pillanatokra

Kiss Ádám Zoltán, 2006. július 9. 18:47
Kovács Kálmán is részt vesz az idén július 12-e és 16. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztiválon, ahonnét természetesen az internet sem hiányozhat. Az idei évben minden korábbinál erősebb roham várható, aki jegyhez szeretne jutni, a fesztivál online jegyértékesítési rendszerén keresztül még megteheti.
A fesztivál oldaláról elérhető online vásárlási lehetőséggel még beszerezhetők az utolsó jegyek. A legnagyobb vidéki ifjúsági rendezvényként jegyzett, immár hetedik alkalommal megrendezendő Hegyalja Fesztiválra egyébként rendkívül nagy az előzetes érdeklődés, elővételben közel tízezer bérlet fogyott el. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja történetében először akár a "Megtelt" tábla is kikerülhet a kempingre, a programokat pedig a továbbiakban csak napijeggyel tekinthetik meg a fesztivállátogatók. Így a szervezők azt tanácsolják: aki több napig kíván részt venni a fesztiválon, ne halogassa a bérletvásárlást, hanem mielőbb szerezze be jegyét. Az online értékesítést a http://www.hegyaljafestival.hu/index.htm oldalról elérhetően az Interticket és a Ticket Express végzi.

A Hegyalja Fesztivál zenei programjai minden műfaj kedvelői számára kínálnak vonzó programokat. Csak néhány fellépő: Motörhead, Freestylers, Dub Pistols, Roni Size - és a sor hosszan folytatható, mint ahogy a magyar fellépők listája is: Tankcsapda, Kispál és a Borz, Quimby, Anima Sound System, Belga, Palotai, Depresszió, Colorstar, Alvin és a Mókusok, stb. A fesztiválon nyolc színpadon közel kétszáz produkció tekinthető majd meg. A zenei programok, a bortúrák, a Tisza, a strand mellett kiemelt szerepet kap a civil szféra, a Civil utcában számos egyesület és alapítvány mutatkozik be. A környezetvédelem, a környezettudatos életforma népszerűsítése továbbra is hangsúlyos célkitűzése az eseménynek. A Zöld Sátor vendége lesz egyebek közt Kovács Kálmán, a szaktárca államtitkára, a környezetvédelmi bizottság két alelnöke, Orosz Sándor és Nagy Andor, valamint számos hazai és nemzetközi zöld szervezet vezető személyiségei.

A közel egyhetes közösségi eseményen a korábbiaknál komfortosabb körülmények várják a fesztiválozókat: higiénikusabb mobil illemhelyek, több zuhanyzó, kulturáltabb kiszolgálás, udvariasabb biztonsági szolgálat. A szervezők tisztában vannak vele ugyanis, hogy nagyon sok fiatal számára ez néhány nap jelenti a nyaralást is, ezért igyekeznek olyan körülményeket teremteni, melyek elősegítik a valóban emlékezetes aktív pihenést. Az internetezők igényeit pedig a Multi Cafeban elhelyezett gépek szolgálják ki.