Kémfotó a Microsoft iPod-konkurenséről

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 11. 17:09
Hónapok óta lehet hallani arról, hogy a Microsoft iPod-gyilkos fejlesztésébe fogott, és időről időre újabb és újabb ezzel kapcsolatos információk látnak napvilágot. Így például most az Engadget.com szerkesztői is új hírrel vagyis pontosabban egy képpel szolgálnak, amelyen állítólag a redmondi vállalat hordozható médialejátszója látható.
Első ránézésre észrevehető, hogy az ábrázolt készülék még csak egy tesztverzió, amely külsőleg valóban hasonlóságot mutat az Apple iPod-jával. Az eszközt hozzávetőlegesen egy 3"-es kijelzővel szerelték fel, a két gombon kívül pedig felfedezhető az előlapon egy a Clickwheel-re emlékeztető vezérlő is.

A Seattle Times értesülései szerint a képen látható terméket az "Argo" kódnevet viselő projekt keretein belül fejlesztették ki a Microsoft mérnökei. Ezen kívül még a lap megerősíti azt a korábbi hírt is, miszerint a médialejátszó rendelkezni fog WLAN-modullal is. A vezeték nélküli internetkapcsolat lehetővé teszi majd a felhasználóknak a számítógépre való csatlakoztatás nélkül a készülékre való zeneletöltést.